MRZÍ MĚ, ŽE JSEM NA TO ZAPOMNĚL

Jsou tomu tři roky a čtyři dny, co zemřel Ing. František Čuba, legenda nejen českého socialismu, ale doslova příklad pro řešení socialistického hospodářství formou družstevnictví. Podle mě jedna z budoucích vůdčích forem ekonomiky ve světě bez kapitalismu. Bez jeho zlovolné konkurence, soutěžení a hromadění zisku v soukromých rukách, což kdysi dokonce Ronald Reagan jasně označil za fašismus v podání liberalismu. Nebudu tady pět ódy na předsedu JZD Slušovice. Ty ať si zájemci přečtou například na webu https://www.czechfreepress.info/podoteky/pak-ze-pravda-a-laska-vitezi.html , kde to napsal velice výstižně jeden z jeho žáků. Ovšem tvrdím, že by Češi neměli na své velikány zapomínat, především pak na takové, kteří se nešpinili politikou.

A JENOM DO NÁS, DOKUD JSME BLBÍ.

Čína vítá rozhodnutí EU o ukončení provozu aut se spalovacími motory. Není v této kategorii konkurenceschopnou vůči firmám z Evropy a Japonska. Úplně opačně je tomu ale ve výrobě elektroaut, která se rozhodla EU výhradně provozovat. Tam je ČLR jednoznačně jasnou jedničkou. A jak se zdá, ještě dlouho bude.

O PRAŽSKÉM HRADU, A NEJEN O NĚM

Náš prezidentský tatíček.

To byl silný kultíček.

Takže Masaříček.

     Teprve včera jsem se dověděl, že naši polistopadoví prezidenti, čti gubernátoři čtvrté říše římské národa Německého, omezovali přístup veřejnosti na Pražský hrad. Pokud si vzpomínám, tak za vlády KSČ byl Hrad zákonem vyhlášen za majetek lidu. Proto byl areál veřejnosti přístupný po celých 24 hodin denně. Bylo by nevídané, aby nejslavnější česká katedrála musela dodržovat jakési uzavírací hodiny. Jen tak v areálu mohla kupříkladu fungovat i v noci vyhlášená vinárna Vikárka, kde mimo jiné, dostával Havel instrukce od svých Západních loutkovodičů. Klaus prý byl první, kdo tento stav narušil. Areál se začal na noční hodiny uzavírat, časy uzávěrky se měnily podle zimního a letního období. Po známém vyvěšení rudých trenýrek nad Hradem nařídil Zeman mnohem přísnější uzávěr „svého“ sídla, a dobu pandemie dokonce zneužil na úplné uzavření areálu. Nový vladař P.P.P.P. prý určitou část areálu chce úplně uzavřít, aby nebyla narušována práce prezidentské kanceláře, především pak styky se zahraničními hosty. Agent IQ 007, řízený nejméně jedním, ne-li hned dvěma řídícími veliteli prosazuje svůj požadavek soudní cestou.

Mám naprosto jiný názor. Když se stal Klaus prezidentem, tak jsem jej písemnou apelací vyzval, aby začal budovat prezidentské sídlo „dole“ mezi lidem, uprostřed Prahy. Sám jsem doporučoval budovu bývalého Federálního shromáždění, ze které by vykopli rádio Svobodná Evropa, toho světoznámého dezinformátora s globální působností. Prezident přece není nic víc než první občan, alespoň tomu tak je ve všech slušných republikách, tedy ani ne tak ve Francii, v Rusku, či USA.

Vždycky mě vadilo, že prezident sídlí na Hradě jako nějaký císař pán a shlíží dolů na své poddané. Jde vlastně o atavismus pramenící z jisté pokleslosti samotného TGM. Přímo ostentativně sice zrušil šlechtické tituly, ale sám se nedokázal zbavit feudálního symbolu vládce země. Nebyl v mých očích prezidentem republiky, ale vědomým pěstitelem svého kultu „tatíčka vlasti“. Soukromě jsem si ho vždycky označoval za „Tatíčka Masaříčka“. Asi proto, že jsem měl spolužáka Masaříka. A když už jsem připomněl tu vlast, tak k tomu mám rovněž jednu poznámku. Tomáš Masaryk v mých očích nikdy nebyl zakladatelem Československé vlasti, protože ve funkci prezidenta popřel, její podstatu. Nesplnil totiž zásadní slib, který dal Slovákům při utváření společného státu. Takže pro mě je prapůvodcem jeho rozpadu.

MYŠLENKA DNE, A NEJEN DNE, ALE CELÉ DOBY

Aktivisté v Kanadě vypustili pneumatiky třicet SUV. Majitelům napsali, že můžou chodit pěšky. Fakt divná doba. Vandalům říkají aktivisté. Těm, co odmítají válku teroristé. Když se distancuješ od propagandy a lhaní jsi dezinformátor. Pokud se politika slušně ptáš jsi provokatér. A když odmítáš zvrácenou, likvidační politiku Západu, tak jsi proruský šváb. A v tom všem příkoří a šikaně se údajně ukrývá demokratický systém, píše dneska madam Nela Lisková na https://t.me/s/cz24news . A já ještě přidávám že když demonstruješ jsi dezolát, když i jen sdílíš soustavně protisystémové myšlenky, tak ti znemožní přístup na digitální platformy, když dlouhodobě veřejně vystupuješ proti současným mocným, jsi policejně stíhán, a když projevíš aktivitu proti nim jsi pohnán před soud.

VÝJIMEČNÁ CITACE

     Jiří Žáček je můj dlouholetý bavitel. Sice již mnoho let nemá ty skvělé nápady, jež ho zdobily na počátku, ale někdy se přece jenom jeho invence provalí. Tady je jeden z posledních výtvorů, kde se tento stav projevil.

Vyhořelým                                                  

Jste vyhořelí? Připojte se k síti!

Kdo se včas dobije, ten hřeje, topí, svítí.

Ten souboj s každou krizí vyhraje

a může pohánět i tramvaje!

 

Jen kdo je nabitý, ten stoprocentně žije,

budou z vás prostě živé baterie.

Ropa a plyn už budou navždy fuč,

budeme jezdit na svou vlastní žluč!

ODE ZDI KE ZDI.

V polovině listopadu 2004 podepsal prezident Klaus svazek zákonů, jímž se zrušila presenční, povinná vojenská služba. Reagoval jsem tehdy na ten akt tvrzením, že si tímto způsobem nová vládnoucí vrstva pojišťuje svou nadvládu, protože bude vytvořena profesionální armáda, která v případě potřeby bude mocipány použita proti bouřícímu se „demos“. Mocipánům tehdy oslavované osvobození chlapů od drilu, a tedy určité konkrétní nesvobody, vydržela ani ne dvě desítky let. Dneska už čtu, že se názor věrchušky na problém začíná měnit. Manipulační sdělovadla upozorňují, že ve čtrnácti zemích Evropy pořád vojenská služba pro muže existuje a ve dvou dokonce i pro ženy, jako pamětník znám bojový pokřik: „Dejte nám zbraně, dali jsme si na ně“, kterým se lid dožadoval prostředků, které půjde velice lehce použít pro dosažení zájmů bezmocných, utlačovaných zneužívaných a z jiných důvodů nespokojených. A to se mi coby levičákovi náramně líbí. Proto vítám novou iniciativu pětikoalice v novelizaci zákonů o bezpečnosti státu, v nichž jsou už zakotveny základy budoucí vojenské povinnosti.

O ZTRÁTĚ ČLOVĚČENSTVÍ.

Díky televizi jsou nejviditelnějšími čti, nejznámějšími osobami veřejného života státníci, ústavní činitelé a politici vůbec. Předstihli v „popularitě“, třeba i negativně, zpěváky i filmové hvězdy. Jsou prakticky denně na očích obrovskému množství lidí. Díky novinářům, především bulvárním jim veřejnost často vidí hluboko pod kůži. Všeobecně se tvrdí, i v odborných kruzích, že v této společenské vrstvě, třídě profesionálních politiků, je relativně největší výskyt lidských bytostí s deficity člověčensky nutných atributů. U nás kupříkladu Němcová, Fiala, Černochová, Rakušan, Pekarová, či jak se vlastně jmenuje, ale také nedávno zde jmenovaný Pospíšil, či jeho eurokrysařský kolega Zdech(l)ovský, jsou toho skvělými příklady. Pokud ovlivňují život desítce milionů lidí, tak to ještě není ohrožení světa, či lidské civilizace. Ovšem když se takové pokleslé pseudolidské bytosti stanou krystalizačním jádrem všelidských dějů, je to malér. Lidstvo si buďto bude muset osvojit metody, jak oněm duchovním invalidům znemožní veřejné působení, nebo podstupuje riziko vážného ohrožení až zániku. Pokud nenajde způsoby, jak jejich veřejné angažmá znemožnit, bude nuceno je izolovat od rozhodování všemi možnými prostředky.

PRÝ

Dneska jsem se na netu dočetl, že, cituji: „Vědci nečekaně zjistili, že globální oteplování povede svět k novému globálnímu zamrznutí. Zastavené mořské proudy promění Evropu v mrazák a do konce století otevřou novou dobu ledovou, podobnou té před 12800 lety“. Konec citace. Pro mě to není novinkou. Problém jsem studoval již před mnoha lety, a právě zastavení Golfského proudu jsem si vyhodnotil jako absolutní konec soudobé Evropy. Takže ji nezničí migrace lidí z teplých krajin, ale voda, která naopak z teplých krajin nepřiteče. Prý. Protože nějaké přesvědčivé počítačové modely jsem ještě nikdy nikde nenašel.

O TAK ZVANÉ KUBÁNSKÉ, ČI KARIBSKÉ KRIZI

Nový světový řád, jehož vývoj se nebývale urychlil rozpadem SSSR se už projevuje několika zřetelnými jevy. Jedním z nich je emancipace zemí globálního jihu. Řečeno „zápaďáckým jazykem“ států, které se zbavily kolonialismu. Jenže ono období v očích emancipujícího se světa nebylo kolonialismem. Tento termín je příliš široký a v podstatě hodnotově neutrální, nevyjadřující přesně konkrétní situaci toho, kterého území. Nevyjasňuje všechno to zvrácené chování vládců Západních států na územích tisíce kilometrů vzdálených od jejich domoviny. Regionů, které byly okupovány, vylidňovány, drancovány o nerostné bohatství, hospodářsky znásilňovány začleňováním do ekonomické soustavy okupantů a jinak zbídačovány a pleněny.

Vysoce hodnotím, že nové, emancipační hnutí bývalých kolonií se začalo systematizovat. Je rozděleno na několik fází a zaujalo mě, že je zahájeno snahou převyprávět dějiny, které dosud psal vítězný Západ pouze ze svého pohledu. Emancipující svět si dobře uvědomuje, že se za prvé musí vrátit daleko do své minulosti a v ní najít kořeny vlastních tradic, které kolonialismus ničil a mnohdy už zničil. Za druhé, musí ze svého pohledu vyhodnotit „přínos“ kolonialistů do dějin okupovaných národů, území a států. Státy globálního jihu musí vytvořit své hodnocení historie. Musí pro dějiny najít doslova nový výklad založený na zpřesnění dosavadních termínů a pojmů sloužících dosud Západu ke své „kádrování“ minulosti.

Mimo jiné poznamenávám, že naprosto stejný proces čeká globální levici, která se ještě nezmátořila z totální amnézie způsobené rozpadem Sovětského svazu.

Dneska po probuzení mě napadl jeden příklad levicového převyprávění minulých událostí. Je jí titulkem předznamenaná „Karibská“, nebo též „Kubánská krize“. Nevyjadřuje totiž podstatu dění. Řeknu to přímo. Podle mě šlo o první „studenou“ jadernou válku, když užití „atomových“ bomb proti Japonsku bylo prvním zvráceným testem jaderné, alias A-bomby.

Projekt Manhattan Engineering District, kterým byl v průběhu druhé světové války pojmenován program vývoje atomové bomby v USA, měl fundamentální charakteristiku. Nikdo nedokázal ani odhadnout reálné destruktivní účinky vyvíjené zbraně. Teprve první test bomby, který proběhl 16. 7. 1945 pod označením Trinity, ukázal celou hrůznost destrukce. A to navíc nebyla v tom momentě známa rozloha radiačně zamořeného území, které se nakonec ukázalo být mnohem rozsáhlejší než veškeré odhady. Vždyť výbuchový „hřib“ plazmy, plynů a pevných částic dosáhl údajně výšky 20 kilometrů, takže než částice spadly na povrch, dolétly větrem na obrovské vzdálenosti.

Konstruktéři bomby při jmenovaném testu na vlastní oči viděli ne džina vypuštěného z láhve, ale doslova samotné peklo, které vypustili do lidského světa. Pokud by byli skutečnými lidmi, musela by jejich hrůza být tak obrovská, že by dál odmítli na projektu pokračovat. Jenže oni ve své podstatě lidskými bytostmi nebyli. Scházelo jim cosi zásadně člověčího, co definuje lidstvo jako prvek věčnosti života v našem vesmíru.

Kolektivní rozum lidstva od doby prvního užití jaderné zbraně, a především vyhodnocování testů jejích modifikací a zlepšení zatím dokázal zmrazit pekelné síly v ní ukryté skoro na další tři čtvrtiny století. Po celou tu dobu JZ sloužily především dvěma územně rozsáhlým super mocnostem jako kdysi hradby, čti, jako čistě zbraň obranná.

A tím se konečně dostávám k oné Kubánské krizi. O reálnou obranu mohlo jít jen tehdy, když z Moskvy bylo tak daleko do Washingtonu, jako z Washingtonu do Moskvy. Leč vládci USA přenesli jaderné zbraně z Washingtonu o dvě třetiny vzdálenosti blíž ke Kremlu. Což klasifikuji jako chladný jaderný útok. Moskva se rozhodla učinit totéž a své JZ hodlala uložit rovněž blíž k Bílému domu. Takže v tom momentě by byly rakety s JZ vzdáleny od Washingtonu necelé dva tisíce kilometrů a něco přes dva tisíce od Moskvy. A v tom byl zásadní problém. Čas letu raket z těch vzdálenosti byl tak krátký, že druhá strana by nestačila včas reagovat. Tím se staly JZ jednoznačně zbraněmi útočnými, proti nimž není reálné obrany.

Takže dějinná událost do dneška nazývaná Kubánskou krizí za prvé vůbec nezačala na Kubě, ale v Turecku, takže když už, tak by mělo jít o Tureckou krizi. Ovšem nešlo vůbec o krizi. Ve skutečnosti šlo o první akt jaderné války, i když jenom chladné, jak Číňané nazývají některé zbraně. Na první akci horké jaderné války lidstvo teprve čeká, protože ony A-bomby na Hirošimu a Nagasaki patří do doby předjaderné. V níž o použití rozhodovalo několik jedinců, kteří, jak jsem napsal už nebyli lidmi se vším všudy.

JEŠTĚ JEDNA „CITOVKA“ DNESKA

Včera jsem tu psal o politické atmosféře v naší zemičce. Označil jsem ji jako stav antagonistických vztahů zhoršených patologickou nenávistí. Ta nenávist má mnoho rozměrů. Jedním z nich je anti ruský rasismus, který Rusové pojmenovali nacismem. Dneska jsem si přečetl jeden jeho konkrétní projev.

Světová veřejnost byla doslova omamována zprávami o obrovských požárech na ostrově Rhodos. Ohrozily životy tisíců lidí, především dovolenkářů z Evropy. Řecká vláda se tam dostala do naprosto nezvládnutelné situace. Neměla sil ani na hašení požárů, ale ani na zabezpečení odsunu lidí. Řecko je na periferii EU, a to nejen svou polohou, ale i významem. Instituce EU, i jejích ekonomicky silnějších států nejevily příliš velkou solidaritu a nevykazovaly prakticky žádnou účinnou pomoc zoufalé Řecké vládě. Ta se proto obrátila ve věci hašení na Rusko. Na to Rusko, jejíž vojáci jsou v současnosti zabíjeni na Ukrajině i granáty z Řecka. Rusko bez zaváhání poslalo svá hasičská letadla, která jsou špičkou v této technice. Ne, že by samo nabídlo pomoc, ale bylo požádáno. Tolik základní expozice dalšího příběhu, v jehož centru je europoslanec za ODS, JUDr. Jiří Pospíšil. Ten popisovaný děj okomentoval následovně, cituji: „Řecko trpí požáry a Rusko se toho snaží nechutným způsobem využít. Putinova propaganda tvrdí, že Západ selhává, přitom hasiči z Moskvy jsou připraveni Řecko nezištně zachránit. Myslím, že všichni moc dobře víme, jak taková ruská pomoc vypadá, A že Rusko nám nejvíce pomůže, když už nikdy zachraňovat nebude!!“, konec citace. Komentáře čtenářů jsem jenom přelétl. Hodnocení jako grázl, lump, svině jsou sice přiléhavé, leč nic nevystihující.

Konstatuji, že v naší společnosti v současnosti dominují tvorové nepozemští. Ne ovšem nějaké bytosti z cizích světů, to bychom uráželi jejich intelekt. Zmíněné stvůry jsou „podzemšťané“, klony samého ztělesnění absolutního zla. Takové zrůdy by se měly dočkat „karmického trestu“. To, co ordinují jiným, by mělo postihnout je samotné. Ať tedy v životě JUDr.zrůdě nikdy nikdo nepomůže, a na odchodu z bytí bez pomoci ať nad nim křepčí jemu podobní v orgiích děsivého výsměchu.