RISHI SUNAK

Ind toho jména se nedávno stal novým premiérem Británie, kdysi Velké. Už první jeho činy, včetně těch na mezinárodní scéně mi připadají jako pomsta Indie za skoro stoleté (1858-1947) koloniální vykrádání celého Indického subkontinentu.

A DNESKA SKUTEČNĚ NĚCO Z ASTRONOMIE

25.12.2021 odstartovala raketa, která na orbitu vynesla nový teleskop, který vystřídal Hubbleoův. Nese jméno James Webb, což byl významný činitel v programu Apollo. Nový dalekohled má citlivost stonásobně vyšší, než měl jeho předchůdce a předpokládá se, že uvidí až na „hranice vesmíru“. Skutečně. První snímek poslal na Zem 11.7.22. Astronomové jsou z jeho sdělování ovšem poněkud zmateni, takže veřejnost není zaplavována dalšími „úspěšnými“ snímky. Vypadá to totiž že, obrazně řečeno za hranicemi našeho vesmíru „stvořeného“ Velkým třeskem pokračuje „tentýž vesmír“, se stejnými galaxiemi, mlhovinami atd.

Nikdy jsem nepřijal za svou teorii velkého třesku, byla mě příliš podobná náboženské legendě o vzniku vesmíru. Jsem stále přesvědčen, že vesmír je nekonečný v čase i prostoru, že ale zná kupříkladu i „bezčasí“, tedy i zánik nám známé formy prostoru, jejíž výskyt je ovšem pouhou částečkou onoho nekonečného celku. Asi reprezentovaná v našem chápání třeba těmi černými děrami. Že si nedovedeme nekonečnost představit je náš problém, který reálnou existenci kosmu neovlivňuje.

NĚCO Z „ASTRONOMIE“

Od doby, kdy svět povýšil na svou ikonu nezletilou záškoláckou klimaalarmistku, celým jménem Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg, které tleskalo ve stoje nejedno nejprestižnější shromáždění laiků, čti politiků ba dokonce i rádoby odborníků, čti klimatologů, jsem začal pochybovat o duševním zdraví vedoucích osob tohoto světa. Schválně nepíšu osobností, protože díky úpadku vzdělanosti osobností ve světě ubývá, a díky demokratickému výběru na všeliké funkce se snižuje úroveň vedoucích představitelů všemožných institucí od místních po celosvětové. A to nehodnotím úpadek morálky těch, kdo se derou, pardon soutěží, o funkce. Po nedávném incidentu s ukrajinskou raketou, která dopadla ani ne dvacet metrů od skladu hnojiv čili směsí s potenciálem výbušnin, jsem už ale nezvratně přesvědčen, že tento svět vedou blázni široké škály duševního onemocnění. Podle médií svět tehdy čekal pouze na to, „Co řekne pan prezident USA“, jak vtipně ihned začal zpívat Jarek Nohavica. Takže o eventuální třetí světové válce, ba možná o užití jaderných zbraní rozhoduje jeden senilnějící stařec. To nevypadá na civilizaci člověka sapiens, sapiens, tedy nejen rozumného, ale i moudrého. Nedávno nějaký Polák napsal, že jeho zem postihla katastrofa. Při poruše vrat jednoho blázince z něho utekli pacienti a teď sedí na ministerstvu zahraničí a obrany. Což mě přivedlo na myšlenku, že tato planeta je kosmickou lodí bláznů, která sice letí vesmírem podle jeho zákonů, ale na ní se přemnožil druh sebevražedných bytostí, tedy veskrze i kosmu nebezpečných bláznů.

MYŠLENKA DNE? KDEPAK. TRVALÝ POKLAD LIDSTVA.

Mohla to být glosa dne, jenže ona je už skoro tři týdny stará. Sociolog Hampl v ní napsal, cituji: „Není přece možné, aby měl bezdomovec stejnou lékařskou péči jako miliardář. Takhle to řekl ministr zdravotnictví Vlastimil Válek. Přímo, brutálně a cynicky zaútočil na samotnou podstatu demokratického režimu. Jak to kdysi vyjádřil Christopher Lasch, rozdíly v majetku jsou tolerovatelné jen tehdy, pokud nevytvářejí rozdíly mezi lidmi. VŠICHNI LIDÉ jsou stvořeni sobě rovni, říká americká deklarace nezávislosti, posvátný spis západní demokracie.

Bohatý člověk žije v zámku nebo luxusní vile, zatímco chudý v malém bytě. Bohatý člověk jezdí luxusní limuzínou, zatímco chudý jezdí veřejnou dopravou. To je v pořádku. Ale oba mají stejnou důstojnost. Oba mají právo na stejně dobrý soudní proces. Dětem obou zajistí stát stejně kvalitní vzdělání. A život obou má stejnou cenu, takže jim státní zdravotnictví poskytne stejnou péči.

To není otázka levicového nebo pravicového myšlení. To je základ demokracie (v Americe by řekli republikánského režimu).“ Konec citace.

Neslyšel jsem uvedené vyjádření ministra Válka. Leč pokud bychom měli premiéra prosazujícího zájmy lidí, tak by na druhý den po tomto cancátu Válek už na ministerstvo nesměl vkročit. Vzkázal by mu to po telefonu a ochranka ministerstva by dostala příkaz ho zatknout a předat policii, kdyby se o to přece jenom pokusil. Prezident by třeba i v noci přijal jeho návrh na abdikaci Válka.

ČERNÁ DÍRA – UKRAJINA

Západ „dotoval“ Ukrajinu částkou 126 miliard dolarů. Zatím. Což je něco přes tři biliony korun českých. Na příští rok navrhuje vláda ČR rozpočet ve výši dvou bilionů korun. To jenom pro srovnání. Mě by daleko nejvíc ale zajímalo vidět nějaké to vyúčtování. Ukrajinské vedení totiž od Západu nedostává jenom zbraně, ale je jí financován i sociální systém a další náklady na provoz státu. Ještě před válkou byla Ukrajina nejzkorumpovanější zemí Evropy a ze 180ti států světa byla v tomto ukazateli na 160tém místě. Věří snad někdo, že alespoň polovina peněz se dostala tam, kam měla? Jsem si jist, že z politiků nikdo. Vždyť přece nejde o jejich peníze.

JEDNOU I TATO VÁLKA SKONČÍ.

Premiér naší země s několika dalšími exoty na ministerských postech nás zatáhli do války. Je čas, aby se ti členové vlády, kteří byli k souhlasu s naší vojenskou angažovaností na Ukrajině zmanipulováni, či dokonce donuceni, to jasně veřejnosti sdělili. Ukrajinskou epizodu první globální války, které někteří omylem říkají třetí světová, se totiž určitě jednou podaří ukončit. Trvám na tom, že všichni naši občané, včetně toho Prvního, kteří se podíleli na rozšíření konfliktu Rusů s Ukrajinci na válku Západu s Ruskem, byli potrestáni. Vždyť náš právní řád má na to dokonce paragrafy. Kupříkladu podle § 407 odst. 1, 2 b trestního zákoníku zločinu Podněcování útočné války se dopustí ten, kdo veřejně podněcuje k útočné válce, na které se má podílet Česká republika, takovou válku propaguje nebo válečnou propagandu jinak podporuje. Odnětím svobody na dvě léta až deset let bude pachatel potrestán, spáchá-li takový čin tiskem, filmem, rozhlasem, televizí, veřejně přístupnou počítačovou sítí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Od samého počátku boje na Ukrajině nebyly náš problém. Zapletli jsme se do něho se Zápaďáckou pýchou nositelů jediné pravdy, jediného správného politického systému, a to všechno navíc díky předsudečné nenávisti (jejíž šíření je rovněž trestným činem) ke všemu Ruskému. Pokud uvedená válečná epizoda skončí tím, že Rusko prosadí své původní požadavky a záměry, pak by měli být naši reprezentanti válkychtivosti potrestáni navíc jako váleční zločinci. Protože v každé válce má být poražený potrestán. V některých případech dokonce musí být potrestán na hrdle, pokud je nebezpečí že se po čase opět bude hotovit k boji.

MYŠLENKA DNE

Zajímavé srovnání, které dle mého soudu nepotřebuje dalšího komentáře. Cituji: „Ukrajinská armáda dostala od Západu za tři čtvrtiny letošního roku jen zbraní za 75 miliard dolarů. Do čehož se nepočítá dobrovolná součinnost speciálního oddílů vojsk NATO na řízení palby a dalšího poskytování informací Ukrajinské armádě v reálném čase. Na druhé straně letošní rozpočet Ruska na armádu, včetně výroby zbraní až do posledního potravinového balíčku je 66 miliard dolarů. Takže se nabízí otázka, kterápak ta armáda je uspěná?!!“ Konec citace.

NEBYLA TO CHYBA, ALE DOHODNUTÁ PROVOKACE

Dneska jsem si chtěl shrnout informace o „Ruském útoku na Polsko“, a následně napsat svůj názor. Skvěle to ale udělal penzionovaný pracovník jedné z Izraelských zpravodajských služeb, Yakov Kedmi. Z jeho rozhovoru cituji: „…incident, ke kterému došlo ve vesnici Przevoduv, má několik protichůdných momentů najednou, což naznačuje nespolehlivost oficiální verze Západu. Nebyla tedy náhoda, že ukrajinská raketa skončila na území Polska – mluvíme o záměrné provokaci, kterou zinscenoval kyjevský režim, aby vtáhl Západ do přímého konfliktu s Ruskem… Západ se bojí říct, že to byla provokace, ale chápou, že to provokace byla. Není to chyba. Místo startu a baterie jsou známé, je znám čas vteřinu za vteřinou, je také známo, zda byly v dosahu této baterie nějaké vzdušné cíle. Samotná střela nemůže být vystřelena na západ, cíle totiž přicházejí z východu. Je nepravděpodobné, že cíl byl na západě, jsou téměř na polských hranicích a raketa se prostě neotočí“, Konec citace

K tomu si dovolím pouze přidat další informace z veřejných zdrojů. „Dráhu rakety monitorovalo letadlo“, jak se psalo. Podle mě opravdu, ale skutečně, jen náhodou letící právě okolo. Zelenskyj i Duda, dva chorobně nenávidící Rusko ani ne do hodiny s jistotou věděli, kdo na Polsko raketu vystřelil. Bylo příznivou náhodou, že pracovníci Bílého Domu nechtěli Bidena budit, a tak měl svět pár hodin času na to, aby alespoň někteří začali myslet hlavou, a ne jinou částí těla, jako kupříkladu naše ministryně válčení „Afroameričanová“, senátorka Němcová či kandidátka na prezidentku Nerudová. Zaráží mě, že se k incidentu nevyjádřil dosud nikdo z vlády Británie, kdysi Velké. Vsadil bych do hry celý svůj bank, že provokace byla provedena po dohodě Zelenského s Dudou, ale hlavním iniciátorem byli Britští poradci, kteří už nejméně půl roku obklopují krvežíznivého ukroprezidenta. Vždyť celý ten původně regionální konflikt právě tehdejší premiér Británie, pošuk Johson povýšil na válku, když v půli června osobně přiletěl Zelenskému sdělit rozhodnutí svého bosse z Bílého domku, aby nepodepisoval žádné příměří, jehož hlavní črty už byly dohodnuty mezi delegací Ukrajiny a Ruska.

A poslední dvě poznámky k incidentu. Pro mě je to jasný důkaz, že do opravdové války s Ruskem se těm rádoby „lvům“ z USA+NATO+EU nechce. Polští anti ruští rasisté, včetně postnacisty Dudy by si měli proto vybít z hlavy, že snad někdo v USA bude riskovat ničení Washingtonu kvůli jakési běsněním uslintané Varšavě. Na Západě jistě nezapomněli na výrok Churchilla, který už dávno označil Polsko za vřed Evropy. A za druhé. Je mě krajně podezřelé, že Varšava žádala Zelenského, aby se mírnil ve vyjadřování o tom, kdo raketu vystřelil. Asi tam mají strach, že by celou věc mohl vykecat.

SLAVNÝ DEN RUSKA

     Že je dnešní datum slavným dnem pro Rusko, to jsem věděl. Ovšem nevěděl jsem, že již několik let se v tento den přejmenovává město Volgograd na Stalingrad. Děje se tak devětkrát do roku, třeba také na Prvního máje. A není to formalita, kterou si kdysi vymyslela rada města. V ten den se na všech příjezdových cestách do města zakrývají tabule a nahrazují názvem Stalingrad. Ve sdělovacích prostředcích se v tyty dny v celé zemi používá jen ono bývalé, slavné pojmenování, a dokonce i sportovci v ten den nesou na dresech název Města hrdiny. A proč dneska? Protože přece právě před osmdesáti lety začala ofenziva Rudé armády, která zahájila obrat ve Velké Vlasteneckéé Válce. Na což by určitě nejděsivější klaun světa se svými neonacistickými impresáriy od Scholce po Dudu velice rádi zapomněli.