MŮJ VÝKLAD SLOVA ČECHÁČKOVSTVÍ

Nesnášel jsem, když germanofil, ba potomek obdivovatelů Hitlera, jakýsi „hejvl“ to v americké výslovnosti, nadával Čechům do Čecháčků. Ovšem musím přiznat, že vždy v dějinách naší země existovala kasta podrazáků mez Čechy, kteří si nějaký takový, ovšem spíše peprnější výraz, plně zasluhují. Posledními jejich reprezentanty jsou jurodiví europoslanci z ČR, kteří na program zasedání EP protlačili téma „Střet zájmů předsedy vlády Andreje Babiše“. Od dětství jsem nejvíc pohrdal žalobníčky, ať měli ke svému chování jakýkoliv důvod. V mých očích to byli vždycky podrazáci, zbabělci, zrádci a v neposlední řadě patolízalové mocných. Za nejhorší druh těchto „odporných to tvorů“ považuji vlastizrádce, kteří se v touze po moci spolčí se zahraničními mocnými. Není proto v mých očích větší podlosti, než žalobníčkářství těch, kdo vnitrostátní problém, především ale svůj problém bezohledného boje o moc, přenesli do nadnárodní struktury. Navíc do tak většinou řadových občanů nenáviděné, jako jsou úředníci a rádoby politici EU. Bruselská kamarila politiků a úředníků EU je už dneska prokazatelně tyranií řadových obyvatel členských států EU. Takže kdo u ní žaluje na své bebínko je opravdu Čecháčkem. Řekl bych, že dokonce tím nejodpornějším druhem možného Čecháčkovství.

NOVÝ PRVEK OBCHODNÍ VÁLKY

„Zatčení šéfky Huawei paní Meng Wan-čou je nebezpečným krokem Trumpovy administrativy, který jen zintenzivní konflikt s Čínou“, napsal na stránkách novin Asia Times ekonom Jeffrey D. Sachs. Jeho tvrzení je ovšem velice mírňoučké a především naprosto neúplné. Jmenovaný čin má totiž ještě nejméně další dvě roviny a to nejen obchodního válčení, jež popírá základní principy svobodné tržní ekonomiky, onoho zlatého telete neomalené ideologie vítězů studené války Západu se Sovětským svazem. V prvé řadě realizuje nadvládu právního řádu USA nad mezinárodním právem, což je neomylným důkazem toho, že USA se stále nevzdávají diktatury nad celou planetou, což její mediální poskoci pokrytecky nazývají hegemonií. Za druhé to znamená, že občanská válka mezi Trumpem a zbytkem administrativy USA už trvale přerostla hranice své země a stává se globálním problémem. Vyšlo totiž najevo nejen to, že zmíněná dáma byla zatčena ve chvíli, kdy Trump jednal z prezidentem ČLR, ale především to, že neminimálně jeden z nejbližších úředníků prezidenta věděl o tom, že je vydán zatykač na paní Meng. ČLR, ale i celý ostatní svět si proto musí uvědomit, že státní administrativa USA je v současnosti naprosto nedůvěryhodná, ba dokonce podrazácká a díky vnitřnímu boji je její chování absolutně nepředvídatelné. OSN by se proto měla aktivizovat a jasně sdělit vládě USA, že je podmínečně pozastaveno její členství v této nejvyšší globální instituci. Považoval bych to za přiměřenou reakci na chování USA v mezinárodním prostředí za poslední dva roky.

JÁN ČARNOGURSKÝ Z NÁVŠTĚVY SÝRIE

Včera jsem si přečetl krátký text Jána Čarnogurského o nedávné návštěvě Sýrie. Přesněji pouze Damašku, kam přivedl nevládní delegaci ze Slovenska, jehož vláda i parlament jsou stále patolízalsky proamerické, čili protiasádovské. Jmenovaný je v mých očích v prvé řadě příkladem celoživotně politicky aktivního člověka. Ale hlavně jako právník člověkem prakticky vždy pomáhajícím utlačovaným, utiskovaným a všelijak diskriminovaným. To píši proto, že je tím pádem, v mých očích, prověřeným zdrojem pravdivých informací. Z jeho textu jsem se totiž dověděl, mimo jiné, cituji: „Sýrie dokázala zachovat dosud bezplatnou zdravotní péči pro všechny občany. Léky jsou také na pojistné – a všichni víme, že některé jsou pořádně drahé. Na komplikované operace se mimochodem v Sýrii čeká kratší dobu než na Slovensku. Bylo období, kdy zaměstnanci nemocnice chodili do práce ozbrojení, protože nevěděli, jestli je cestou nepřepadnou teroristé“. Konec citace. Že „bezplatnou zdravotní službu dokázala vláda Sýrie udržet i za války je pro mne nepředstavitelné.

POUČENÍ Z HUMBUKU KOLEM VEŘEJNÉ ZPRÁVY BIS

BIS je zpravodajskou službou, tedy výkonnou složkou státní moci, která pracuje v utajeném režimu. Nevidím důvod, proč by měla vydávat nějakou veřejnou zprávu. Vydávání veřejných zpráv bych jí neprodleně zakázal zákonem. Její činnost má pomáhat vládě v jejím rozhodování. Proto by jenom vláda mohla veřejně odůvodňovat své kroky, pokud by byly motivované poznatky BIS. Ve zprávě se bagatelizuje nebezpečí plynoucí z činnosti islamistů domácích. Doslova katastrofou je, že při otevřených hranicích se v ní nehovoří o riziku islamistického terorismu v sousedních zemích. Není v ní hodnocen politický nátlak z cizích zemí na dostavbu našich jaderných elektráren, o němž si cvrlikají i vrabci. Nehovoří se v ní o organizování odporu vůči vládě, premiérovi a prezidentovi. Jednosměrně pouze ukazuje na aktivity zpravodajců z Ruska a ČLR, i když ty jsou viditelně menšího rozsahu, než aktivity až prokazatelné nátlaky ze strany údajných našich spojenců a jimi financovaných institucí. V tom smyslu se mi jeví celá činnost BIS jako angažmá další politické strany a ještě k tomu opoziční. Pracuje jednostranně a tedy ne objektivně.. Pokud vláda a prezident po několik let po sobě nevidí změny trendů v její činnosti, měli by situaci urychleně řešit, protože ona pracuje proti jejich činnosti a ne na jejich podporu. Řešit bez jakéhokoliv humbuku, čili stroze tajně, když jde o tajnou instituci.

RACHOT KOLEM ZPRÁVY BIS

Je v mých očích paradoxní, ba až nepřípustné, aby tajná služba vydávala veřejnou zprávu. První, co mne zaujalo je její datace. Pokud zprávu BIS za předešlý rok dostanou odpovědní činitelé s ročním zpožděním, tak je jim na dvě věci, jak se lidově říká. Proto by mne zajímalo, kdy vláda zprávu BIS za rok 2017 skutečně obdržela. Být předsedou vlády a nedostat ji v průběhu prvního čtvrtletí dalšího roku by znamenalo, že bych šéfa okamžitě odvolal. A to ještě předpokládám, že z BIS bych dostával alespoň jednou za měsíc svodky. Osobně proto jsem toho názoru, že se BIS uchýlila k veřejnému vystoupení ze dvou možných důvodů. Buďto nutně chtěla rozproudit diskusi o situaci v zemi, protože vláda na výsledky jejího zjištění nereaguje dostatečně. Nebo, a to je mnohem pravděpodobnější, jde o cílenou manipulaci s veřejným míněním, konkrétně šířením strachu, což je jeden z potřebných předpokladů každé nadvlády.

NAD NĚKOLIKA NÁPISY Z VÝTAHU NA NÁDRAŽÍ

Na jednom velkém železničním nádraží, které poměrně hodně navštěvuji, jsem v jednom z výtahů našel následující nápisy.

PODRAZÁK A POKRYTEC, HLE PŘICHÁZÍ LIDOVEC

SPROSTÝ ZLODĚJ, LHÁŘ A SNOB, TYPICKÝ ČLEN STRANY TOP

VČERA RUDÝ, MODRÝ DNES, TO JE KU*VA ODS

KUDY CHODIL, TUDY KRAD, SOCIÁLNÍ DEMOKRAT

Každý návštěvník, si může lehce vyvodit, komu asi fandí pisatel. Ovšem pouze bez znalosti nápisů, které se na onom nádraží vyskytují již po celé roky. V žádném případě to není obdivovatel Babiše a hnutí ANO. K bližší identifikaci může posloužit fakt, že ve vedlejších výtazích je již dlouhou dobu sbírka nenávisti vůči Havlovi. S ohledem na to, že se za velmi dlouhou dobu nikdo nesnažil na nápisy reagovat, ba ani je odstranit, považuji je za určitý indikátor veřejného mínění v oblasti.

NEJVĚTŠÍ NEPŘÍTEL NAŠÍ ZEMĚ

Podle vrchního velitele, prezidenta Zemana je to terorismus. Podle BIS prý Rusko. Tvrdit, že terorismus je našim největším nepřítelem, je důkazem že autor takového názoru neví nic o vojenství. Terorismus totiž je pouze nástrojem, metodou boje možného našeho nepřítele. Je to jakoby bylo řečeno, že největším nepřítelem naší země jsou kupříkladu drony. Terorismus v Evropě a na Západě vůbec vesele bují a prokazatelně se na něm nepodílí Rusko. Takže v tvrzeních potentátů něco nehraje. Pokud nás ohrožuje terorismus, pak nás neohrožuje Rusko, protože to prokazatelně velice úspěšně s terorismem bojuje. Pokud je Rusko naším největším nepřítelem, tak je nutné se od BIS dovědět, proč jako?!

ZEMAN A VOJNA

Důvodně předpokládám, že Zeman neabsolvoval prezenční vojenskou službu. Kdyby totiž odsloužil alespoň ten rok, jako tehdejší vysokoškolák, tak by získal o vojenství takové informace, že při jeho přirozené inteligenci by dneska o vojenských problémech, konkrétně o boji s terorismem a vojenském sporu Izraele a Palestinců, nemohl hovořit jako idiot. Pokud se mýlím a Zeman za socialismu přece jenom absolvoval „vojnu“, pak se tam určitě choval tak, jak se choval po celý svůj život v onom politickém režimu. Absolutně sabotoval jakoukoliv aktivitu, včetně svého zaměstnání a byl tak čistým parazitem tehdejší doby. Proto nikdy sám sebe nepovažoval za disidenta, ti alespoň něco dělali, on vůbec nic.

CO JSEM Z DĚJIN ČÍNY NEVĚDĚL

Na nedávné konferenci uspořádané při příležitosti 40ti let reforem v ČLR uvedl profesor Oskar Krejčí dvě historické skutečnosti z předkomunistické Číny, o kterých jsem vůbec nevěděl. Něco mi říká, že na Západě o nich neví nikdo, kromě několika sinologů. A kdo ví, zda ne i oni. Tady je úryvek z přednášky jmenovaného politologa, cituji: „Snad každý člověk na Západě, tedy i ve střední Evropě, slyšel o občanské válce v USA. Kolik lidí na Západě ví něco o povstání tchaj-pchingů? Oba tyto konflikty probíhaly přibližně ve stejné době. V případě války v USA historici napočítali přibližně 600 tisíc mrtvých, v případě té čínské 20 milionů zabitých. Snad každý člověk na Západě, tedy i ve střední Evropě, slyšel o Schindlerově seznamu. Je to příběh, který vypráví o tom, jak jeden německý nacista zachrání pro výrobu ve své továrně přibližně 1200 Židů. Kolik lidí na Západě ví něco o Johnu Rabem? Tento šéf organizace NSDAP v Nankingu stál v čele maličké skupinky cizinců, která v tomto městě vytvořila bezpečnostní zónu a během krvavého běsnění japonské soldatesky vzala pod ochranu přibližně 200 tisíc Číňanů. Ne proto, aby z nich udělali užitečné pracovní síly. Učinili tak z čisté lidskosti“. Konec citace, který myslím nepotřebuje komentář.