DOPLNĚK KE VČEREJŠÍMU TEXTU

Dneska jsem čirou shodou okolností našel text Slovenského novináře Borise Mesára, který nese titulek Jak teroristicko-banditský stát USA loupí a parazituje po celém světě, a jenž je i na webu https://cz24.news/ako-teroristicko-banditicky-stat-usa-lupi-a-parazituje-po-celom-svete/ . V něm autor píše, cituji: „Když se mezinárodní bandité z vlády USA rozhodnou, že z nějakého malého státu potřebují nějaké suroviny, nebo nějaký jiný prospěch, tak mají pro to vytvořený systém několika kroků

  1. Nejprve pošlou k vládním politikům řadu usměvavých „agentů“ s pytli peněz a snaží se je korumpovat (samozřejmě jen tehdy, když nemají na nich nějaké kompromitující důkazy, v čem vyniká hlavně izraelský Mosad a jiné služby).
  2. Pokud se to nepodaří, hledají v opozici korumpovatelné politiky a s nimi se snaží udělat barevnou revoluci (příkladů je množství). Jak vyplynulo z odtajněných dokumentů CIA od 2 SV mezinárodní bandité z USA odstranili kolem 60ti řádně zvolených vlád po celém světě.
  3. Pokud se ani to nepodaří následuje bombardování a invaze do dané země. Vždy bez povolení OSN. Potom tam dosadí své protektory, poté následují korporace a začíná vysávání všeho co se jim hodí. Čili celá jejich „ekonomika“ je postavena na loupení a službách.

Abych tato má písmena nějak „podepřel“ rád bych přidal ze studeei na Illinoiské univerzitě; V letech 1982 až 2019 se Spojené státy podílely na 350ti pokusech o převrat, z nichž 150 bylo úspěšných.“ Konec citace.

K tomu přidává konkrétní příklad loupeže, opět cituji: „Zcela známý je případ v Sýrii, kde bandité z USA otevřeně kradou ropu. několik let bez nějakého „povšimnutí“ světové veřejnosti a různých světových organizací. V lednu vyšla zpráva syrské agentury „SANA“ že americké okupační síly a Kurdové spustili ropnou rafinérii na polích Rmelan v provincii al-Hasakah, což výrazně zvýší rozsah krádeží ropy z oblasti Al-Džazíra – jak se dá toto nazvat jinak než mezinárodní banditismus?“ Konec citace

VÁLEČNICKÝ STÁT

George Friedman kdysi napsal, cituji: „Amerika se zrodila z války, pokračuje v boji až do dnešního dne a vojenské tempo se stále zrychluje“. V konkrétních číslech to mimo jiné znamená že USA nevedla válku pouze 16 let za více než 200 let od založení země. S odvoláním na práce a studie univerzit z USA se uvádí, že od konce druhé světové války se USA pokusila svrhnout více než 50 zahraničních vlád a zasahovala do demokratických voleb v nejméně 30 zemích. Jen od roku 2001 si války a vojenské operace vedené USA ve jménu boje proti terorismu vyžádaly životy více než 800 000 lidí a z více než 20 milionů lidí se stali uprchlíci. A ještě jeden citát zmíněného Friedmana: „Cílem vládců USA je stát se majitelem světa“, Celou studenou válku vedla Unie proti SSSR, což vlastně znamenalo proti Rusku. Od rozpadu země sovětů okamžitě dělala Unie všechno možné, jen aby se opět Rusko stalo americkým nepřítelem číslo jedna. Nyní už s Ruskem neskrývaně válčí, ovšem zprostředkovaně. Jak se lidově říká cizíma, konkrétně Ukrajinskýma rukama, a když bude zapotřebí, tak i rukama dalších evropských členů NATO. Stejnou metodu hodlá Unie uplatnit i ve střetu s ČLR. Připravuje na ten boj už mnoho let Jižní Koreu. V poslední době dokonce Unie prosadila, že Japonsko změnilo svou bezpečnostní doktrínu. Svou armádu mění na útočnou a na jeho území se už vyskytují jaderné zbraně USArmy. V Pentagonu se již delší čas vedou spory, zda je USA natolik silná, že může vést horkou válku na dvou frontách. Myslím, že uvedenou metodou ano, nebo spíše snad ano. Ovšem v ani jedné s vysokou pravděpodobností nezvítězí, o což jí fakticky ani nejde. Vládcům USA jde především, ne-li jenom o rozsévání chaosu po planetě, protože ten jim umožňuje vládnout. Ale hlavně zbrojovky mají obrovský byznys, a banky dokonce dvojí. Napřed půjčují zbrojnímu komplexu a následně firmám, které provádí obnovu válkou zničených teritorií.

USA si skutečně abnormálně troufá a čím je reálně slabší, tím více. V posledních dnech dokonce vytvořila jakýsi trojblok s Izraelem a Saudskou Arábií pro boj s Íránem. Jen mám pochyby o tom, že se jí povede i v této konstelaci válčit pouze cizíma rukama. Což by jí nemělo vadit. Přece je po celé své dějiny státem války

SE ZELENSKÝM SE ASI UŽ HOUPE ZEM.

Za dnešek jsem zaregistroval hned tři zprávy silně kritizující Zelenskyho. Což není až k tak k podivu. Jenže všechny tři jsou ze Západu, dokonce jedna z USA. Kritizují jeho „velení“, jeho žebrání o peníze a zbraně, a dokonce jeho rozmařilý osobní život. Právě to poslední je silně dehonestující, jako by veřejné mínění bylo na něco připravováno. Řečeno po pravdě, Zelensky se už Západu, a především USA začíná zajídat, a tak už ho nepotřebují. Čili co s ním? Zbavit se ho. Nejlépe takovým způsobem, který bude možné svést na Rusko. Pak by totiž dosáhl Západ toho, že by Rusku celá zbídačená a nenávidící ho Ukrajina mu zůstala na krku. Což by bylo pro něj horší než dlouhodobá válka.

CITÁT DNE.

Západ se podivuje nad neúčinností svých sankcí uvalených na Rusko. Měli bychom se však vůbec divit, že neefektivní politický systém vede k neefektivním činům? Tak pravil Rostislav IŠČENKO v tomto týdnu.

COPAK TO ŘEKL ORBÁN V RUMUNSKU

     Podle našich vládních médií Orbán, ten vyvrhel Západu, nedávno v Rumunsko ve svém projevu překročil všechny představitelné meze rasismu. Celý projev jsem zatím nečetl, ale to, co jsem si mohl přečíst o rasismu nevypovídá. Ovšem je naprosto odporující chování potentátů “satanské trojice“ USA-NATO-EU. Takže proto ta zuřivá nenávist. A nyní několik citací z noho projevu:

-Američané jsou schopni prosadit svou vůli, protože nejsou v dodávkách energie závislí na jiných.

-Národy na světě lze rozdělit do dvou skupin: jedni jsou schopni se biologicky reprodukovat, druzí ne… Dokud nedojde v Maďarsku k obratu, dříve či později nám bude Maďarsko a Karpatská kotlina „ukradena“,

…migrace rozdělila Evropu na dvě části. „Jedna polovina je svět, kde spolu žijí evropské a mimoevropské národy. Tyto země již nejsou národy, ale konglomeráty národů. Existuje druhá polovina Západu, střední Evropa. Západ se v intelektuálním smyslu přesunul do střední Evropy a ve zbytku Evropy zůstal jen postzápad.

…je ideologickou parodii „internacionalistické levice“, že se snaží tvrdit, že Evropa je ze své podstaty rasově smíšená. Je to historický a sémantický podvod. Národy žijící v Evropě se stěhují, pracují, ale nejsou to smíšené národy. Jsme ochotni se navzájem mísit, ale nejsme ochotni stát se míšenci,“

…si dnes islámská civilizace, která postupně směřuje do Evropy, uvědomila, že Maďarsko nebude odrazovým můstkem pro její expanzi v Evropě, a to kvůli maďarské tradici boje proti islámské Osmanské říši v minulosti.

-Další hrozbou je genderová ideologie, proti níž vláda zavedla zákon o ochraně dětí a kvůli níž se Maďarsko dostalo před soud s dominantní evropskou levicí. „Nechceme jim říkat, jak mají žít, chceme jen, aby pochopili, že v naší zemi je otcem muž a matkou žena – a měli by to přijmout spolu se Sorosovými silami,“ zdůraznil Orbán a dodal, že tento „západní druh bláznovství“ se v této části světa nikdy nestane většinovým názorem.

A skoro na závěr si dovolil navrhnout aby

ZÁPAD MÍSTO PRÁZDNÝCH ZPRÁV O VÍTĚZSTVÍ VYPRACOVAL NOVOU STRATEGII, ABY SE NESOUSTŘEDIL NA VÍTĚZSTVÍ VE VÁLCE, ALE NA DOBRÁ MÍROVÁ JEDNÁNÍ A DOBROU MÍROVOU NABÍDKU. Úkolem EU není postavit se na stranu Ukrajinců proti Rusům, ale stát mezi Rusy a Ukrajinci,

…pouze příští prezidentské volby v USA mohou vrátit světu mír.

Celý projev je v angličtině na webu https://miniszterelnok.hu/speech-by-prime-minister-viktor-orban-at-the-31st-balvanyos-summer-free-university-and-student-camp/

BUDOUCNOST EVROPY

Svět, alespoň ten Západní, je v sevření krizové triády, kterou tvoří pandemie, válka na Ukrajině a zelený úděl. Nakonec to vyřeší Schwabův Velký reset, čil jedna z forem kasárenského komunismu, před kterým už lidstvo varoval Marx.

TŘI POZNÁMKY K SANKČNÍ POLITICE.

Pro mé celoživotní přesvědčení jde o jednoznačný důkaz, že liberální evangelium o svobodném trhu je fikce. Že zájem mocných každého státu je silnější než „zákony“ trhu, a dokonce „náboženské vyznání“, čili strategická ideologie vládců je ještě nad momentálními zájmy, byť by vznikla pro lid obecný velice tíživá situace. .

Za druhé. V žádném případě se nemíním podílet na spekulacích o tom, komu sankce škodí více a komu méně. To se podle mě ukáže teprve ve finále. Jde totiž o proces natolik ovlivněný faktickými zdroji států, kreativitou jejich vůdců, vynalézavostí jejich odborníků a mnoha dalšími faktory, včetně trpělivosti veřejnosti, že dokonce i jakékoliv krátkodobé prognózování je ošidné. Pro mě osobně je největším poučením poznatek, že ne každá sankce je apriori národohospodářsky škodlivá.

Za třetí si nemohu odpustit okomentovat sankční taktiku EU. Doslova mě rozesmála sankce odpojení se od Ruské ropy, ale především plynu…ovšem s odkladem x roků. Jako by mě kdysi táta řekl: „Za to rozbité okno dostaneš řemenem, ale až si koupím šle, protože teď by mě spadly gatě“.

DNESKA ZAČNU CITÁTEM

Jenže poněkud delším, cituji: „…Titanik…Mělo jít o konstrukčně dokonalou, nepotopitelnou loď. Přesto se potopil a 1500 cestujících s ním. Podle oficiální verze byla příčinou katastrofy náhodná srážka s ledovcem. Nehoda není náhoda.

Po sto letech vyšlo najevo, že ještě před vyplutím z Belfastu došlo v podpalubí k samovznícení uhlí. Loď přesto vyplula. Šlo o peníze a o prestiž, na palubě byla řada významných podnikatelů. Vysoká teplota narušila pevnost ochranných přepážek. Důstojníci dostali od vedení společnosti White Star Line příkaz požár před pasažéry zatajit, ohněm vypálené skvrny na trupu zamaskovat olejem. Jediným způsobem, jak požár uhasit, bylo co nejrychlejší spalování uhlí. To zvyšovalo rychlost lodi, snižovalo zásoby paliva, ohrožovalo doplutí do Ameriky, takže loď plula kratším, čti severnějším kursem. Srážka s ledovcem byla poslední kapkou.

Předseda vyšetřovací komise, lord Mercy, svědectví topičů o požáru v podpalubí odmítl. Jeho závěr zněl: „Vyšší moc.“ Mercy se osobně znal s ředitelem společnosti White Star Line, měl zájmy v loďařském průmyslu.

Takže příčinou katastrofy byla ziskuchtivost, a ledovec je v tom nevinně“.

     Poznámečka na okraj. Těch sedm slov kurzivou jsem do citátu dopsal já. Pro větší srozumitelnost textu. Jeho autora proto ani neuvádím.

CITÁT DNE.

„Každý politik je ze své podstaty populista. Musí jím být. Musí slibovat lepší žití, a ne pravdu třeba o tom, že líp už bylo. To by ho nikdo nevolil. Takže je vlastně nemorální. Je lhář“. Tak jsem si zkompiloval tvrzení publicisty Ročka a lékaře Hnízdila.