Z NAHLÉDNUTÍ DO „PLEMENNÉ KNIHY“ POP CELEBRIT

Sousedky půjčují manželce různé ty „společenské“ žurnály, pro které je i slovo bulvár vysokým oceněním. V nechuti k lepší činnosti, způsobené horkem, jsem sáhl pro jeden z nich, s názvem Rytmus života.  V čísle 43 z konce října loňského roku jsem narazil na zajímavost. Poslanec Jan Husák nechal loni provést srovnání cen mobilního telefonování u nás a u sousedů. Jen pro zajímavost, je to ten stoudní politik z TOP09, který nedávno vyzval poslance KSČM, aby se zdrželi hlasování o církevních restitucích. Když jeho loňské srovnání obdrželi novináři, obrátili se ihned na předsedu Rady Českého telekomunikačního úřadu jistého pana Dvořáka s tituly před i za jménem, co on na to. Jeho odpověď mne přiměla k tomu, že jsem poslanci Husákovi dneska napsal, když jsem se před tím trochu seznámil s jeho aktivitami. Text dopisu následuje:

Vážený pane poslanče.

Pane Jane Husáku.

Na vašem blogu jsem si přečetl, cituji: “Až o 50% očekávám budoucí snížení současných cen za mobilní volání a internet i díky novele zákona č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích.” Konec citace. Napsal jste to 24. října loňského roku. Vím také, že jste v minulém roce nechal provést srovnání cen mobilního telefonování u nás a v okolních zemích, ze kterého jsme nevyšli nikterak valně. U nás bylo dráž dva až šestkrát. Pokud pozoruji, od té doby se nic nezměnilo. První otázka tedy zní, můžete časově upřesnit své očekávání?

V několika svých vystoupeních kritizujete činnost ČTÚ. Nedávno jsem se dověděl, že předseda její Rady novinářům sdělil, že lidé tak vysoké ceny mobilního volání “chtějí”, protože kdyby tomu tak nebylo, tak by netelefonovali. Nevím, co je na tomto drzém výroku pravdy, ale vím bezpečně, že ČTÚ, Rada ČTÚ a tedy i její předseda, nehájí zájmy uživatelů, ale jen a jenom provozovatelů.

V našem, korupcí prolezlém systému se proto zákonitě nabízí otázka, proč tomu tak je. A vybaví se ihned podezření, v mých očích naprosto odůvodněné, že jsou za tím vysoké příjmy mimo ty oficiální. Myslím si proto, že poslanecká sněmovna, její odpovědný výbor, by se měl zabývat nejen problémem obsazení posledního místa v Radě ČTÚ, ale především vazbami členů Rady i úředníků samotného úřadu, na poskytovatele telekomunikačních služeb. Z této části mého dopisu vyplývá pak můj druhý dotaz. Funkce v Radě jsou veřejnými. Proto mne zajímá, zda jsou zveřejňovány platy jejích členů a majetková přiznání?

S pozdravem

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je standa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *