ZEMĚ „NA OKRAJI“

Několik mých zásadních názorů k současně nejsledovanější události Západu.

Předpokládám, že lidé i s podprůměrnými znalostmi historie ví alespoň něco o Kyjevské Rusi, stejně jako třeba o Velkomoravské říši. Pro Ruský kmen Slovanů je totiž Kyjevská Rus totéž, co pro Západní Slovany Velkomoravská říše, či pro Jihoslovanské kmeny Kosovo pole. Nedivím se proto, že Rusové mají zájem o to, co se děje v jejich historické pravlasti, vždyť je to součást jejich tradic, kus jejich dějin a především zásadní část jejich národního povědomí. Slovo „ukrajina“ je ve staroslověnštině té oblasti výrazem něčeho na okraji. Tedy oblast osídlená Ruským etnikem na okraji jeho, již tehdy poměrně rozlehlé země. Jsem si jist, že kdyby kupříkladu Maďaři chtěli ovládnout Nitru a okolí, mnoho Čechů by to nenechalo chladnými. Vždyť právě tady, za vlády Pribiny, bylo jednu dobu centrum velké Moravy. Takže podle mne každý, kdo dneska nadává Putinovi a Rusku, že se vměšují do situace na Ukrajině a při tom dokonce velebí Amíky  a Němce s Mereklbabčou v čele, je pro mne ignorant dějin, zrádce Slovanského etnika a především patolízalský slouha tvůrců novodobé globální nadvlády.

Kdo hovoří o jakési „anexi“ Krymu, ten zase ignoruje současnou situaci Ruska. To bylo Západem po rozpadu SSSR předurčeno k rozsápání, protože jeho obyvatelé podle představ Západu nezaslouženě obývají příliš velkém území s doslova nesouměřitělně obrovskými zásobami energetických, ale i dalších surovin. Možná, že jednou tady zveřejním, jak je nerostné bohatství od Uralu po Tichomoří obrovské na jednoho obyvatele Ruska, aby se ukázalo, proč kupříkladu polsko-židovský- američan Brzezinski již skoro půl století radí všem americkým prezidentům všemožné akce proti Sovětském Rusku a nyní Rusku. Boj s komunismem, byl pro všechny ty lokaje globálních superbohatců pouhou zástěrkou připravované celosvětové války o přírodní zdroje. Vždyť to Rusko má dokonce i největší zásoby pitné vody v tom Bajkalském jezeře!

Být v kůži Putina, tak bych upozornil svět, že Rusko by velice rádo zachovalo statut Krymu jako autonomní země, ale tehdy a jenom tehdy, když by USArmy opustila a definitivně zrušila všechny své vojenské základy alespoň na asijsko-evropském nadkontinentu a nejlépe po celém světě.

     Druhá velká válka, kterou pýcha bílého muže Západu prohlásila za světovou, vtiskla do vědomí naprosté většiny Rusů totální nesmiřitelnost s fašismem. I když si pod ním představují různí Rusové rozličné jevy a málokdo dokonce politický systém, jsou vysoce citliví na jakékoliv jeho projevy a bezvýhradně pak na jeho reminiscence, či doslova reinkarnace především v zemích svého okolí. To by Západní pohlaváři nikdy neměli opomíjet, pokud považují Rusko za nepřítele, kterého je třeba se konečně a definitivně zbavit. Putin není zatím tak rázný, jako Stalin, ale v Rusku se nakonec může zjevit nacionalista, který zásadně odvrhne Evropu coby historické zřídlo fašismu a s konečnou platností spojí Rusko s Orientem, odkud veškeré lidské civilizaci přichází již pět tisíciletí světlo, jak říká starobylý slogan latiniků: „Ex Oriente Lux“.

Pokud na Ukrajině protiústavní současní vládci, čili produkt politického puče vůči demokraticky zvolené vládě, nastolí jakékoliv násilí, Rusové ho budou vždy považovat za fašismus a nebudou se ostýchat to vykřikovat do celého světa. Nepochybuji, že i s takovými budou představitelé USA a jim zadek utírající EU chtivě spolupracovat, jako kdysi s Pinochetem, ale i Frankem, Salazarem a dalšími prokazatelnými fašisty. Západ by si měl při tom všem ale setsakramentsky uvědomit, že již není tím, čím býval, takže jakýkoliv hlas ba dokonce čin odporu vůči němu dosahuje v současnosti nebývalých sympatií ve zbytku světa – no zbytku, ten čítá dneska již většinu třeba jenom díky Číně, Indii a Brazílii. Rusko se nakonec může stát onou poslední kapkou, která definitivně zlomí světovládu pyšného bílého muže. Rusko je slabší než Západ, ale přirozenost lidská spočívá v sympatiích se slabším, hlavně když je napadán.

Kdybych já byl Putinem, ani chvíli bych se nerozpakoval a už dávno bych obsadil Ukrajinu minimálně po Dněpr a svůj krok bych zdůvodnil naprosto nevyhnutelnou nutností boje s fašistickým terorismem kdekoliv na světě, neboť ten je mnohem horší, než nějaký, uměle Američany vyprodukovaný, islámský terorismus. Čímž bych na svou stranu získal navíc i celý islámský svět. Pravdou je, že bych se předem musel zpravodajskou cestou dohodnout právě s Čínou a Indií, že se zdrží jakýchkoliv protiruských aktivit, což bych ztvrdil vysoce preferovaným rozvojem spolupráce Ruska se zeměmi Asie.

Příspěvek byl publikován v rubrice Texty a jeho autorem je standa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *