TAKÉ POZDRAV Z DOB STUDENÉ VÁLKY

Právě jsem na netu skončil sledování amerického dokumentu o ztrátách jaderných bomb. Z něho jsem se dověděl, že v dobách studené války byl pád amerického letadla s jadernou zbraní docela častým jevem, přesněji řečeno, udál se v průměru jeden za 75 dní. Většina bomb se následně našla, ovšem dvanáct z nich, podle nyní odtajněných materiálů, není dosud nalezena a dokonce se už ani nehledá, ač jsou většinou velice blízko amerického pobřeží, či dokonce na území USA. V dokumentu se také říká, že americká dálková letadla létala bez přistání až několik dní nad celou Zeměkoulí, především kolem Sovětského svazu. Nehovoří se v něm ale, jestli i při těch akcích docházelo k pádu takových letadel, nebo alespoň k nouzové ztrátě jaderných náloží. Podle mě určitě, jenže to je utajováno dodnes. V dokumentu se mimo jiné připomíná, že Sovětský svaz, ale ani Británie, či Francie nikdy neoznámily, že ztratily některou ze svých bomb. Navíc se ale v něm upozorňuje, že s jadernými náložemi létala rovněž letadla Německa, Nizozemska, dokonce i Lucemburska. Ale ani o jejich eventuálních ztrátách se nehovoří. Sám odborník v dokumentu tvrdí, že je vyloučeno, aby k takovým incidentům nedocházelo. Takže…i kolem Evropy, nebo i na jejím území, se možná dodnes v bahnech řek či jinde povalují jaderné pumy. Myslím, že to netřeba komentovat, jen se divím, že fanatičtí ochránci přírody v tom směru ještě nevyvinuli žádnou iniciativu na jejich hledání. Nejděsivější na tom všem ale je, že je mohou hledat a nalézt…teroristi.

JAK BY MĚLA EVROPA DÁL BOJOVAT S DAEŠ

Vždycky jsem tvrdil, že nelze vyhrát válku s bojovníky, kteří považují smrt za vstupenku do ráje a sebevraždu v boji s nevěřícími dokonce za zásluhu ke vstupu do privilegované části ráje. Je sice možné Daeš na nějaký čas ochromit, ale on se po poměrně krátké době opět zregeneruje náborem nových fanatiků. Rusové, ba podle mého názoru, ani celý svět je nedokáže zabíjet rychleji, než se oni stačí rekrutovat. Je třeba vymyslet jinou taktiku. Islamisty mohou podle mého náhledu porazit jenom muslimové samotní. Proto již dávno měla západní kultura zmanipulovat islámské učence a přední duchovní. Měla je vyprovokovat ke svolání jakéhosi summitu na nejvyšší úrovni s co možná nejširší možnou účastí. Měla jim již celá léta chytře implantovat do jejich myslí nápad na svolání jakéhosi „koncilu“ nejuznávanějších duchovních z celého muslimského světa. Takové nejvyšší a především nejrespektovanější shromáždění by mělo po debatách, trvajících třeba i několik let, s konečnou platností najít takový výklad Koránu, který by terorismus prohlásil nejen za nejodpornější zločin, ale dokonce za čin definitivně znemožňující vstupu do islámského nebe. Všeobecně respektovaní učenci islámu jsou podle mého přesvědčení doslova povinni, nějaký podobný akt provést. Pokud to neudělají, je nutné právě je samotné v celém světě vyhlásit za osoby ohrožující veškerou lidskou civilizaci a podle toho se k nim chovat. Dokud nic takového neudělají, měla by kupříkladu ostatní náboženství s nimi okamžitě přerušit všechny styky, nadtož ekumenické snahy. Ale i naši nejvyšší náboženští činitelé by měli cítit odpovědnost za to, že jejich islámští kolegové provedou potřebný výklad Koránu. Dokud tak neudělají, tak i s nimi by veřejnost měla jen omezeně komunikovat.

OBAMA JE KOMBINACÍ BLBA A DRZÉHO SPRATKA

Jeho komentář k sestřelení ruského bitevníku tureckou armádou je drzostí pýchou zblblé loutky globální vrchnosti. Na jeho rozkaz americká letadla prakticky denně, po celé dlouhé čtyři roky narušují vzdušný, tedy výsostný prostor Sýrie. Podle mezinárodního práva by měla tato letadla být nad Sýrií vždy sestřelena. Jenže zpanštělý plebejec si je dobře vědom toho, že Syrská armáda k tomu nemá prostředky, takže si, jako každý ubožácký zbabělec, na slabšího troufá. Rusko by tedy mělo vybavit Asadovu armádu nejvyspělejší protiletadlovou technikou, aby každé letadlo USA, které naruší vzdušný prostor Sýrie, mohlo být nekompromisně sestřeleno. A bez varování, nadtož desetinásobného. Pokud si Obama myslí, že světová veřejnost už je tak zmanipulovaná, že nevnímá jeho drzost, tak je potom totální blb. A Turecko? Podle mne se naprosto vyřadilo z bojů v oblasti. Nyní budou jeho letadla sestřelovat všichni všude, kde se objeví. Takže pro něj především končí bombardování Kurdů v Iráku, nadtož v Sýrii. Doufám, že je Rusko nezapomene vyzbrojit také potřebným arzenálem. Předpokládám, že Rusko se nebude Turecku mstít stejnou mincí, ale připraví pro něj mnohem účinnější odvetu.

AMERICE SE TO PŘECE JENOM PODAŘILO

Konečně mohou vojska NATO zaútočit na Rusko, nebo přesněji v první fázi alespoň prozatím vstoupit do Sýrie na straně všech protivládních bojůvek. Porážka Asadových vojsk zákonitě zlomí vaz Putinovi, takže USA konečně ovládnou celou velkou Arábii od Saudské monarchie po Libanon. V Rusku samotném se velice silně zvýší odpor k vládnoucí moci a vytvoří se tak předpoklady k rozbití toho východního kolosu. Když to Američanům nevyšlo na Ukrajině, tak roli užitečného idiota se zdarem sehrálo, jak se zdá, Turecko. Teď už je jedno, zda ruské letadlo přeletělo kousek území nad Tureckem či nikoliv. Podstatou je, že Turecko považuje syrské území u svých hranic, obydlené Turkmeny, prakticky za své teritorium a jeho obyvatele od začátku občanské války všestranně podporovalo v boji proti Asadovi. Rusko si proto mělo s Tureckem lépe dohodnout své bojové akce. Bylo to důležitější, než jakési dohody s USA, Francií, či dalšími, kdo prakticky v Sýrii provádí nevýznamné akce. Teď se ukáže, zda je Putin opravdu génius strategie, nebo přece jen i tato malé chyba bude stát Rusko ztrátu iniciativy, kterou v tomto roce nesporně získalo. Teď by především neměla ani jedna strana ztratit nervy, jinak je zle. A i když by v konečném účtu s vysokou pravděpodobností Turecko nakonec zaniklo, což si přeje dost etnik v tom regionu, bylo by to strašné pro Evropu, i když jde jen o její okraj. Erdogan proto může na svou pýchu a hlavně úslužnost k USA nakonec přece jenom doplatit. Evropa se nepohrne do boje na straně Turecka, protože má plné zuby jeho svévolné politiky, která EU zaplavila běženci.

… UŽ JSEM ZASE O KROK…BLÍŽ

Další dílek do puzzle třetí světové války zapadl. Bylo mi poněkud divně neúčelné napadení redakce Charlie Hebdo. Ve spojitosti se sérií atentátů v Paříži to už ale dává smysl. V případě redakce šlo totiž o zkoušku manipulovatelnosti s veřejným míněním obyvatel zemí NATO. Ukázala, že rozhodující většina už je dost vystresovaná, takže je ochotná podrobit se nejen všeobecnému fízlování, ale i dalším ztrátám svobod, především těch kolektivních, občanských. Nejdůležitějším účinkem bylo ale zvýšení rozhořčení nutné k výzvě jít do války. Teror před týdnem měl proto už další rozměr. Měl vnutit veřejnosti EU, přesněji občanům zemí NATO, že je třeba si konečně připustit, že válka je nevyhnutelná. Ukecaný slaboch Hollande to až příliš brzy vyžvanil, prakticky okopíroval Bushe mladšího, když v prvních hodinách po útocích zavelel do skutečné války. Na jedné straně bezrpstředně vydal rozkazy k bombardování Sýrie, jako by mu ta zem říkala pane a v podtextu apeloval i pro pozemní operaci v této, od Francie poněkud vzdálené zemi. Vstup vojsk Severoatlantické aliance na území Blízkého východu byl zásadním cílem, motivujícím celou akci z pátku třináctého. Jako vždycky i tentokrát ji spustila a z povzdálí řídila CIA a vykonali ji užiteční idioti, tentokrát bojovníci Daeš. Není se co divit, celý ten ISIL, či jak se všelijak ten spolek nazývá, je totiž neformální armádou USA. Pokud opravdu vojska NATO v jakékoliv sestavě vstoupí na území Sýrie, pak jsme opět blíž k válce. A nejen o krok, jak píši v titulku, ale o pořádný skok. Pro Rusko a jeho vrchního velitele by to byla zkouška nejvyššího stupně. Pokud se jim i tak podaří vymyslet něco, čím odvrátí třetí světovou válku, nebude jiného kandidáta na Nobelovu cenu míru, než je Putin.

„PATERO OČÍ“ GLOBÁLNÍCH VLÁDCŮ

Anglosaské země už v roce 1946 uzavřely tajnou „dohodu o komunikaci“, později pojmenovanou jako UKUSA. Smlouva kodifikovala spolupráci zpravodajských služeb Británie, tehdy ještě skutečně Velké a USA. Byla založena na základním pravidlu. Důvěřovat si natolik, že se navzájem nebudou špehovat. Tehdy Británie kolonizovala třetinu světa a dobře věděla, že USA pasou po jejich světovládě. Proto nasměrovala společné aktivity proti Sovětskému svazu. Rozpadu Britského impéria to přesto nezabránilo, ale některé následnické země se později dostaly do spolku této výjimečné důvěry. Už v roce 1956 vznikla globální zpravodajská, špionážní a sledovací síť pěti zemí, které spojoval spolčený jazyk. Jeho existence byla, alespoň částečně přiznána, až v roce 2010, kdy britské zpravodajské ústředí uvolnilo některé ze zakládajících dokumentů. Od té doby sdělovala hovoří o „Five Eyes“. Nikdo nezná podrobnosti, ale předpokládá se, že je to nejkomplexnější síť fízlující celý svět. V mých očích doslova to základ globální nadvlády anglosasů nad planetou. Po atentátech v Paříži, tento planetární fízl milostivě nabídl své služby francouzské armádě, která se rozhodla bombardovat pozice Daeše. Udává ji jednak cíle, ale především prý vyhodnocuje výsledky útoků. Když začalo Rusko v září útočit na Sýrii, tak mu mafie „Patero očí“ nejenže nenabídla spolupráci, ale mu ji výslovně, jazykem reprezentantů USA, odmítla podávat jakékoliv informace. Tím se jenom potvrdilo, že celý ten systém slouží pouze a jen ke globální nadvládě anglosasů nad celou zeměkoulí.

TEPRVE KDYŽ JSEM SE SEZNÁMIL S LIDSKOU BLBOSTÍ, POCHOPIL JSEM NEKONEČNO

Werich to sice tak přesně neřekl, ale mnohokrát se v podobném duchu vyjadřoval. Už třeba tak, že boj s blbostí nemůže nikdy skončit, takže je nekonečný. Právě dneska se ke mně po netu dostal citát o blbosti z duchovní dílny Zbyńka Fišera, tvořícího pod pseudonymem Egon Bondy. Cituji: „Jedna taková věc mě skutečně zaskočila, a to poznání, jehož se mi dostalo až v roce 1990: že lidi jsou blbí. To jsem skutečně nevěděl a pro mě to nebylo triviální konstatování, který každej z nás denně opakuje pětkrát – já jsem to najednou pochopil jako filosofema! Pro mě jakožto marxistu to byl dost velkej otřes. Říkám znovu: já jsem toto poznání prožil jako filosof, který prožil filosofickou hloubku toho poznání…My marxisti jsme totiž byli vždycky jako idioti přesvědčeni, že člověk je v první řadě bytost racionální, rozumná – rozhodně né blbec. A teď jsem zjistil, že v zásadě blbej je!“, konec citace. Já jsem k trochu podobnému přesvědčení dospěl ještě později, přesněji tehdy, když jsem na netu začal sledovat diskuse k textům. Tehdy jsem se zbavil iluze o přímé demokracii. Nyní už sice diskuse nečtu, maximálně výběrově, leč na podstatě věci to nic nemění. Diskuse pod texty jsou většinou prezentací blbosti lidí, kteří naštěstí nemohou mít vliv na širší veřejnost. Leč doslova blbá rozhodnutí jiných, mohou zásadně manipulovat s veřejným míněním. Příkladem takové blbosti je v mých očích web z 16.11.20015 http://czechfreepress.cz/dalsi-blogy/mirumilovni-muslimove-pry-po-svete-oslavuji-vitezstvi-islamu-v-parizi-a-videa-se-mazou.html . Jsou na něm videa dokazující radost muslimů nad atentátem v Paříži. Přesněji nejsou na něm. Pokud je totiž chcete otevřít, objeví se sdělení, že, cituji: „Video bylo odstraněno z důvodů porušení zásad YouTube, které zakazují projevy nenávisti“, konec citace. Takové chování považuji za nekonečnou blbost. Neinformovat veřejnost o skutečných projevech nenávisti vůči jakékoliv skupině lidí, je fakticky zločinem utajování pravdy. Každý má právo, ne-li dokonce povinnost, seznamovat se s názory svých protivníků. To je přece naprostý axiom jeho vlastní bezpečnosti.

MENE MENE TEKEL Ú-PARISÍN

„Byls zvážen a shledán lehkým. Tvé království bude rozděleno“. Kdybych věřil v Boha, tak bych se vůbec nedivil, kdyby se tato slova objevila, třeba v té původní hebrejštině מְנֵא מְנֵא תְּקֵל וּפַרְסִין někde na obloze tak, aby je viděli všichni obyvatelé Abendlandu, tedy podle mne upadajícího Západu. U kolébky Abendlandu stála zásadní událost – zánik SSSR, čili Svazu sovětských socialistických republik. Nad kolébkou pak stály dvě sudičky, hypotéza pýchy vítěze, vyjádřená sloganem o konci dějin, čili o definitivním vítězství tak zvané liberální demokracie. Druhá byla spíše smrtkou, než sudičkou, protože tehdy ještě Západu prorokovala válku civilizací. Byl to tedy vznikající Abendland, kdo do globalizované vesnice přinesl myšlenku o válce mezilidských skupin. Bohužel tím vyprovokoval smršť, se kterou, jak tomu bylo u všech proroků, vůbec nepočítal. Hozenou rukavici boje zvedla obrovská skupina obyvatel naší planety, která je roztroušena po všech kontinentech, tedy i v Abendlandu – muslimové. Ať už teroristický útok z 11. září 2001 zorganizoval a provedl kdokoliv, lze ho považovat za počátek prorokované války civilizací, ať se političtí reprezentanti Abendlandu sebevíc dušují, že tomu tak není. Dosud nejbohatší část planetární vesnice je ve válce se zbytkem světa, vycházejícím Orientem. K jeho předním bojovníkům patří muslimové. Nejeden moudrý člověk po zahájení války „civilizací“, já tvrdím, že pouze kultur, protože v mých očích je na Zemi jen jedna civilizace, všelidská, řekl doslova: „Muslimy nelze porazit, protože nelze porazit žádnou komunitu, jejíž příslušníci ve smrti v boji za své přesvědčení proti jiným vidí osobní spásu. Takoví lidé budou dokonce vždy smrt vyhledávat, takže proti nim nemá nikdo šanci“. Navíc nejméně půl tisíciletí neměl Západ při svém stoupání vzhůru dost pokory, nemůže proto očekávat, že při cestě dolů, ve formě Abendlandu, bude k němu kdokoliv z Orientu ohleduplnější. Globalizující svět zvážil staletí trvající bezohledné chování Západu a shledal, že je bezpodmínečně nutné, aby po své transformaci v Abendland „přišel o své království“.

TÍM VŠÍM JE PRO MNE SEDMNÁCTÝ LISTOPAD

Hned v prvních dnech po 17. listopadu 1989 jsem pochopil, že se zásadně mění průběh lidských dějin. Během roku 1990 jsem nezpochybnitelně poznal, že se realizace alternativy ke zločinnému řádu zneužívajícího všechny lidi ve prospěch nejbohatších, oddálila o celá staletí. Nejpozději v roce 1991 jsem již odmítal všechno, co vítězní vládcové mně, zemi, lidstvu ba světu diktovali. V mých očích je zmíněný den symbolem zrady, mezníkem odhalování skutečných charakterů, počátkem návratu společnosti minimálně do předminulého století, vstupem do éry bezbřehé nadvlády nejbohatší minority světa, absolutním vítězstvím panské vrstvy nad vším člověčenstvem, nástupem globálního zotročení miliard lidských bytostí hrstkou superbohatých a začátkem fungování peněz jako nejstrašnější totality v historii.

KOLATERÁLNÍ ZISKY USA

Pařížský masakr z pátku třináctého byl proveden profesionálně, což moc neodpovídá rukopisu amatérských islámistických bojovníků. Sice se po několika hodinách k teroru přihlásili jacísi příslušníci Daeše, ale to se mohla jenom určitá parta fanatiků chtít zviditelnit před svými kumpány. Mne zaujalo hned několik průvodních jevů, které poněkud rychle následovaly po zločinech. Za prvé, že Francie hned vyhlásila uzavření hranic, což znamená roztržku v EU, v kritické době uprchlické krize. Komu asi prospívá nejednotnost EU, to není potřebné příliš dlouho zkoumat. Za druhé Francie ihned vyhlásila krutou odvetu. Což nemůže být nic jiného, než zintenzivnění útoků vůči Sýrii, zvláště když jeden z ministrů prakticky ihned vyslal do světa sdělení, že syrská stopa v incidentu je nesporná. Takové chování ozbrojených sil Francie ale jenom zvyšuje riziko střetu s letadly Ruska. Komu to asi vyhovuje? Nejvíce mne ale zaujalo, že reprezentanti politiky Západu ani v jednom případě nevyslovili názor, že nyní je potřeba v boji proti Daeši spojit síly s Ruskem. Naopak poměrně brzy se světová veřejnost dověděla, že útoky jsou vážným impulsem k pozemním operacím NATO v Sýrii. Už jenom tyto tři vyjmenované okolnosti jsou v mých očích docela slušným ziskem pro USA, takže bych se vůbec nedivil, kdyby se ukázalo, že sice málo účinnou část pařížského svinstva provedli sebevražední muslimové, ale jeho hlavní část, vraždění v klubu, bylo v režii profesionálnějších zabijáků.