PODĚKOVÁNÍ

. O víkendu jsem poslal veřejný dopis předsedkyni sněmovny. Něco jako dík starce. Tady je:
Ctěná paní Němcová,
paní předsedkyně Sněmovny parlamentu ČR
Děkuji Vám osobně a žádám Vás, abyste vyřídila laskavě můj dík i všem ostatním poslancům, kteří povýšili na zákon pravidlo, které zajistilo majitelům nemovitostí, že nemusí v zimě odklízet sníh na přilehlých chodnících. Můj dík si zasluhujete všichni proto, že i na takové maličkosti jste dokázali ilustrovat celou podstatu své služby těm, kdo jsou vaši voditelé. Nezaměňovat prosím za volitele. 
V prvé řadě jde o další důkaz staré politologické poučky, podle níž všichni zastupitelé lidu vytvářejí zákony vždy ve svůj prospěch, nebo přinejmenším podle své potřeby. Kdo z vás všech, oněch tělesně ztepilých, by se přece zajímal o ty stařenky s hůlčičkou, či dokonce dědky o berlích, kteří na jejich bezpodmínečné cestě k lékaři, či na nejnutnější nákup, se musí plahočit sněhem. Sami své významnosti vozíte ve služebních autech a dokonce s řidičem, takže neujdete pěšky za celou zimu ani tak daleko, co churavý, starý člověk musí ujít za den.
Za druhé. Pokud si vzpomínám, institut přizpůsobení pohybu stavu komunikace přinesl do našeho právního řádu (pro silniční provoz) režim nadvlády KSČ, aby tím zajistil nepostihnutelnost svých nomenklaturních kádrů. Vy osobně a Vám podobní, považujete onen režim za zločinný. Jak je ale vidět, co se z jeho praxe hodí do krámu i rodině polistopadových vládních politiků, to asi zločinné není, že ano, pravda prosím.
Za třetí. Vy osobně a všichni ti, kterým v této věci píši, zarputile bojujete za co nejmenší stát a podle stejného dogmatu napadáte orgány EU mimo jiné i za to, že vytváří tisíce předpisů, mnohdy o věcech, které si pohodlně může vyřešit každý stát, ba dokonce jeho dílčí územní celek sám. Při tom zmíněným stupidním zákonem o úklidu chodníků se vyloženě pletete do problémů, které si od nepaměti dokázal vyřešit rychtář v každé obci, aniž mu do toho žvanil císař pán.
Ještě jednou vícenásobné díky posílá
Stanislav Hošek

Příspěvek byl publikován v rubrice Blog a jeho autorem je standa. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *